..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Przemo
2013-12-04, 07:14
Czy wszystko działa po powrocie Imperium?
Autor Wiadomość
Haxite 



Wiek: 100
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2013-12-04, 08:56   

Kwestia forum gold jak najbardziej godna uwagi, a z tego co się orientuję to jest skrypt dla pbpBB by Przemo właśnie z coś na wzór forum gold :)
Kwestia pozostaje przełożenia golda (w diablo) na fg oraz jak ludzie by ten forum gold by otrzymywali. Jednak gdy już będzie wprowadzany mod rozwinę się na ten temat ponieważ mam kilka pomysłów.
 
     
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
Wysłany: 2013-12-04, 11:08   

Ja tylko uprzejmie poproszę o dostęp do FAiM ;)
Czyli rangę Redaktor na forum :D

Dostęp do "Redaktorzenia" na stronie głównej już mam ;)
_________________
 
     
Przemo 
Administrator
Władca Imperium



Dołączył: 14 Wrz 2004
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-12-04, 16:27   

Ok, gotowe :)

Edit:

Przy ustawieniach zezwoleń do określonych for, nie zawsze te zezwolenia się zapisują. Wyskakuje mi błąd:

Cytat:
Warning: Illegal string offset 'auth_mod' in /home/doltnit/domains/diablo.phx.pl/public_html/forum/admin/admin_ug_auth.php on line 277


Póki co dałem Ci rangę moderatora dla działu Forum Adminów i Moderatorów, bo inaczej zezwolenia się nie zapisują. Mam nadzieję, że Doltnit to sprawdzi ;)
_________________
>> W sprawach dotyczących forum Imperium Diablo proszę pisać do Epsa.
>> W sprawach dotyczących Imperium Diablo Realm proszę pisać do Doltnita.
 
 
     
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 32
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2013-12-04, 18:21   

Anubin, zasmuce cie juz moderacji nie masz ;)

Zostalo sprawdzone i nadane poprawne uprawnienia :)
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
Wysłany: 2013-12-04, 19:53   

Niczym się nie smucę, ważne, że już oficjalnie mam funkcję redaktora :)

Chociaż przez dwie godziny miałem rangę moderatora :D

Szkoda, że nie logowałem się w tym czasie ;)
_________________
 
     
Przemo 
Administrator
Władca Imperium



Dołączył: 14 Wrz 2004
Skąd: Łódź
Wysłany: 2013-12-06, 10:01   

Nadal jest błąd:

Cytat:
Warning: Illegal string offset 'auth_mod' in /home/doltnit/domains/diablo.phx.pl/public_html/forum/admin/admin_ug_auth.php on line 277


Przed chwilą próbowałem ustawić "zezwolenia" dla Ajantisa i nie mogłem. Dałem mu póki co rangę moderatora na FAiM.
_________________
>> W sprawach dotyczących forum Imperium Diablo proszę pisać do Epsa.
>> W sprawach dotyczących Imperium Diablo Realm proszę pisać do Doltnita.
 
 
     
doltnit 
Administrator



Konto na IDR: doltnit
Wiek: 32
Dołączył: 01 Paź 2011
Skąd: Chojnice
Wysłany: 2013-12-06, 18:16   

Przez zaawansowane nie ma błędu ;) Nadałem uprawnienia. Musze sie zagłębić żeby zobaczyć co tam jest od czego i wtedy usune ten błąd. Póki co zaawansowane i tam nadajesz.
_________________
Niełatwo jest udzielać mądrych rad, lecz jeszcze trudniej umieć ich słuchać i do nich się zastosować.

Głupota jest zawsze wystarczająca, mądrość nigdy.
 
 
     
Szeranf 

Cult of Personality


Dołączył: 18 Mar 2012
Skąd: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Wysłany: 2013-12-10, 07:51   

Do bani z tym nowym adresem - zamiast phx jakieś hekko. Strasznie randomowo to wygląda niestety.

Poza tym linki na stronie głównej nie działają, na forum nie da się zalogować, bo wywala do strony głównej portalu. Dopiero wpisanie /forum między diablo.hekko.pl a /?sid=4u384u8343 daje jako taki rezultat.

To hekko już tak będzie?

Edit: widzę, że trafiłem na samo przedomenowanie - teraz już wszystkie pliki jak style nie działają na głównej...
 
     
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
Wysłany: 2013-12-10, 10:00   

U mnie na ten moment działa:

adres wyświetla się "diablo.phx.pl"

Na stronie głównej i na forum nie doświadczyłem problemów.
Wygląda na to, że wynikało to z chwilowych problemów wynikających z "przenosin" :)
_________________
 
     
Szeranf 

Cult of Personality


Dołączył: 18 Mar 2012
Skąd: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Wysłany: 2013-12-10, 10:05   

Anubin - wszystko wyświetla Ci się poprawnie, bo dalej masz zmodyfikowany plik host tak jak radził Przemo. Jak zobaczyłem, że strona została przeniesiona usunąłem tą modyfikację - goście id w ogóle jej nie mieli, więc widzą to zapewne tak jak ja.
 
     
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
Wysłany: 2013-12-10, 10:09   

To dziwne, bo teraz przeglądam stronę z komputera, na którym plik "hosts" nie jest zmodyfikowany.

Może spróbuj w przeglądarce wyczyścić wszystkie dane na 1 dzień wstecz i powiedz czy pomogło.

BTW, na forum źle wyświetla godzinę napisania posta (wcześniej chyba było prawidłowo)
EDIT: a nie sorki, wszystko ok z godziną:P
_________________
 
     
Haxite 



Wiek: 100
Dołączył: 07 Wrz 2007
Skąd: z choinki
Wysłany: 2013-12-10, 10:11   

Ja od razu usunąłem wpisy z pliku hosts i działa adres tak jak powinien czyli www.diablo.phx.pl
Sprawdziłem na tablecie również działa i wyświetla się normalnie :-)
 
     
Anubin 

Grafik 3D


Konto na BN: anubin#2524
Klan: Komturia Zachodniej Marchii
Konto na IDR: anubin
Wiek: 28
Dołączył: 11 Wrz 2006
Skąd: Wichrogród
Wysłany: 2013-12-10, 10:19   

Potwierdzam, działa również na kompie kolegi, który na pewno nie miał modyfikowanego pliku hosts. Sprawdzałem też, różne przeglądarki, ale tak czy inaczej trzeba być "wyczulonym na to, co Szeranf napisał, bo komuś może zdarzyć się podobny problem.
_________________
 
     
Szeranf 

Cult of Personality


Dołączył: 18 Mar 2012
Skąd: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Wysłany: 2013-12-10, 13:47   

Wygląda na to, że wszystko mi już działa. Prawdopodobne, że trafiłem na czas kiedy coś było robione i jakoś mi wszystko sfiksowało. Jak coś, to dam jeszcze znać.
 
     
Nizari 
Beyonder


Wiek: 32
Dołączył: 10 Paź 2011
Wysłany: 2013-12-10, 17:08   

Cóż, na google chrome działa świetnie, na mozilli niestety przypomina stronę w budowie i nie działa żaden link, na forum dostałem się właśnie poprzez ręczną manipulacje linkami po czym przyszło mi do głowy by skorzystać z innej przeglądarki i sprawdzić jak tam będzie. Nie lubię chrome :567:
_________________
Nizari#2580
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo