..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Jak nagrywać filmy z Diablo 2
Autor Wiadomość
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2006-08-02, 13:03   

Czy ten fraps co można go ściągnąć z imperium diablo jest pełną wersją bo nie widze nigdzie komunikatu że nie jest zarejestrowny i że może max 30 sek. nagrywać. Ale ten program jest chyba jakiś na maksa zjechany bo gdy naciskam f9 a nie mam skrutów klawiszowych bo nowa postać na 1 poziomie jeszcze nic nie ma to nie nagrywa mimo że cyferki z ilością animacji klatek na sekunde dygają czyli fps a jak ściągłem z oficjalnej strony frapsa to nagrywa filmik tylko ta najnowsza to szit bo 30 sekund może ktoś odpowie na pytanie moje.
 
     
Arek1603 


Wiek: 30
Dołączył: 26 Mar 2006
Skąd: Słupsk
Wysłany: 2006-08-02, 21:08   

Ta którą można z ID ściągnąc jest pełna. Możesz se nagrac ile chcesz. A to żeby nagrywało to kwestia zaznaczenia żeby nagrywał po przyciśnięciu F9. Zresztą to było opisywane nawet ze screenami . Poszukaj dobrze
_________________
 
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2006-08-03, 08:24   

Po co szukać ja się pytam wiem jak działa fraps i co trzeba zrobić ale nie nagrywa i już zresztą istnieje camstudio tez nagrywa i jest Gites i już POZDRO
 
     
matek92 


Wiek: 28
Dołączył: 10 Sie 2006
Skąd: radomsko
Wysłany: 2006-08-21, 15:51   

jak przestawic zeby on sie otwarzal w normalnym tempie
 
 
     
MiszczyK 
Always keep Smiling


Wiek: 29
Dołączył: 21 Sie 2006
Skąd: Gdańsk (okolice)
Wysłany: 2006-08-21, 17:55   

Ten cam studio jest bezużyteczny. TY próbowałeś tym kręcić filmik z Diablo? Popatrz na jakość...
_________________

 
 
     
Dark-pl 
Acc: David-pl


Dołączył: 31 Lip 2006
Skąd: Pasłęk
Wysłany: 2006-08-24, 13:59   

TU! możecie znaleźc krótkie opisiki i nazwy programów imo lepszych od Frapsa (mniej mulą kompa, można nagrywać wszystko nie tylko gry, filmy zajmują mniej miejsca, można je bajerować itd.)

pozdr
_________________




G3.xn.pl - Wszystko o Gothic 3!
 
 
     
narson251 

Dołączył: 13 Paź 2012
Wysłany: 2012-11-12, 15:22   

Dark-pl napisał/a:
TU! możecie znaleźc krótkie opisiki i nazwy programów imo lepszych od Frapsa (mniej mulą kompa, można nagrywać wszystko nie tylko gry, filmy zajmują mniej miejsca, można je bajerować itd.)

pozdr


Tak ale różnica rozdzielczości jest porażająca. Fraps nagrywa naturalną rozdzielczość, (taka jaka jest w grze) a inne programy mają spore ograniczenia. A te bajery które posiadają, to już druga rzecz która także pomniejsza jakość filmu.

Pozdrawiam.
_________________
http://www.youtube.com/user/narson251 - Konto YT

http://www.youtube.com/playlist?list=PLXU31--W2_CbgNq9JcZlHFj47NSuSacQG - Najnowsza seria z cyklu Diablo II
 
     
Ajantis 
Emerytowany Moderator


Klan: War Masters
Wiek: 36
Dołączył: 25 Kwi 2005
Skąd: Sosnowiec
Wysłany: 2012-11-12, 15:33   

I tak, i nie. Ja używam do nagrywania gier D3DGear. Polecam gorąco, kosztuje chyba ze 130 zł, ale warto. Znacznie mniej obciąża komputer, do tego w locie kompresuje filmy, przez co zajmują znacznie mniej miejsca niż te nagrane Frapsem. Poza tym, umożliwia zmianę rozdzielczości filmów w locie (czyli np. gram w 1080p, ale filmy nagrywają mi się w 720p). Nagrywa w WMV i AVI, można wybierać ilość FPSów, nagrywać od razu mikrofon itp.
Posiada też ciekawą funkcję streamowania na Twitcha czy jakiegoś Owneda. Niesetety, albo funkcja jest zabugowana, albo ja mam słabego kompa, bo nagranie leci na Twitcha, ale jakość jest marna... Może u kogoś działa lepiej. Poza tym ma coś takiego jak P2P Stream. Polega to na tym, że włączasz to i dajesz komuś swój IP. Potem ta osoba może oglądać Twoją grę wpisując ten IP np. w Windows Media Playerze.

Polecam gorąco.

Minusy są trzy. Pierwszy to taki, że kompresując film w locie traci się trochę na jakości nagrania (ale niewiele). Chyba z 10 ostatnich Tygodniówek nagrywam D3DGearem w 720, więc jakość oceńcie sami. Drugi minus to brak funkcji nagrywania pulpitu, można nagrywać tylko gry. A trzeci minus ;) jest taki, że program jest dosyć rzadko spotykany, więc jak ktoś używa pirackiego Frapsa, to niestety cracka do D3DGeara nie znajdzie :P
_________________
:: Karczma Ajantisa :: Pierwszy polski vlog o Diablo
 
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo