..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Krupas
2007-08-04, 18:44
BIG CUBE MOD by KRUPAS
Autor Wiadomość
Oshee 

Dołączył: 02 Lut 2013
Wysłany: 2013-02-02, 16:42   

Krupas napisał/a:
dorumia napisał/a:
Krupas i jak?Dasz radę zmienić do wersji 1.13d?


Witam,
radę dam;] na dziś dzień zmieniony został plik D2Client.dll, który odpowiada za przyciski Transmutuj i Zamknij w kostce. Reszta dll-ek będzie musiała ulec zmianie (bądź nie), zależy to od "bajerów" takich jak dodanie PlugY do moda czy przesunięcie przycisków w menu. Niektóre nowe tła, a także PlugY są niedostępne... Wersja instalacyjna ukaże się wraz z ukończeniem konwersji na 1.13d łącznie z PlugY.
Poniżej wersja "tymczasowa" modyfikacji z powiększonym inwentarzem i powiększoną kostką. Modyfikacja testowana na szybko, w razie jakichkolwiek błędów proszę o wysłanie PW, możliwe są błędy przy zdobywaniu kostki w 2 akcie, dlatego też w tej wersji BCM nie dodałem kostki na start.

INSTALACJA:
1. Zrób kopię pliku D2Client.dll.
2. Wypakuj folder data i plik D2Client.dll z archiwum RAR do folderu z zainstalowanym Diablo II używając hasła Krupas i daj zamień.
3. Stwórz skrót do gry i w elemencie docelowym dopisz -direct -txt
4. Odpal grę z tego skrótu.

DEINSTALACJA:
1. Podmień plik D2Client.dll na oryginalny.
2. Skasuj folder data.

Oczywiście mod działa na wersji 1.13d Diablo II LoD

Link do pobrania:
BCM 1.13d

Pozdro :wink:


Działa Mod... Niby powiększa ekwipunek ale nie mogę nic wstawić na te powiększone miejsce. Widać że jest powiększony ekwipunek i skrytka ale na te miejsca dodane przez moda nic nie da się dać.
 
     
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 33
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2013-02-10, 15:46   

dorumia napisał/a:
Wracam po prawie półrocznej przerwie z zapytaniem, czy dałbyś radę naprawić to wyświetlanie przedmiotów w wersji moda. Bo mam takie coś:
http://i49.tinypic.com/xodris.jpg
Wersja 1.13d oczywiście, "zainstalowane" wg twojego "poradnika".


Oshee napisał/a:
Działa Mod... Niby powiększa ekwipunek ale nie mogę nic wstawić na te powiększone miejsce. Widać że jest powiększony ekwipunek i skrytka ale na te miejsca dodane przez moda nic nie da się dać.


Witam,
gra nie czyta pliku inventory.bin... Pewnie masz pliki .txt w data/global/excel. Usuń wszystkie pliki .TXT i .BIN, następnie wklej plik inventory.bin do folderu excel i odpal grę, powinno działać.

Pozdro.
_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
 
     
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 33
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2014-07-02, 16:19   

Witam,
jako że link wcześniejszy wygasł, poniżej do ściągnięcia wersja na 1.13d.
Hasło - Krupas
Pozdro :wink:

BCM.part4.rar
Pobierz Plik ściągnięto 507 raz(y) 43.97 KB

BCM.part3.rar
Pobierz Plik ściągnięto 460 raz(y) 256 KB

BCM.part2.rar
Pobierz Plik ściągnięto 447 raz(y) 256 KB

BCM.part1.rar
Pobierz Plik ściągnięto 468 raz(y) 256 KB

_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
 
     
riepocaliptica 

Wiek: 22
Dołączyła: 22 Maj 2015
Skąd: Milton Keynes
Wysłany: 2015-05-22, 14:28   

Witam (mam nadzieję że ktoś jeszcze to miejsce czasem sprawdza?)
Problem mam taki, że po instalacji ekran pokazuje zwiększony ekwipunek, ale dostępne miejsce jest takie jak wcześniej (czyli dokładnie to co 2 poprzednie problemy z 'przestawionymi' przedmiotami)
I tak jak napisałeś usunęłam wszystko z folderu data/global/excel (mimo że nie było tam ani pół pliku .txt, ale co ja tam wiem, może gdzieś się ukrył) wsadziałm nowe inventory.bin i...
i nic
Dalej ten sam problem.
Może istnieć jakiś powód poza plikami .txt powodujący taki efekt?
 
     
BishoYo 
Chaos Leader


Konto na BN: BishoYo#2987
Wiek: 33
Dołączył: 31 Sty 2007
Skąd: Trzebież
Wysłany: 2015-05-27, 12:43   

Autor popełnił błąd w punkcie:

Cytat:
3. Stwórz skrót do gry i w elemencie docelowym dopisz -direct -txt


Dokładnie to dopisek -txt powoduje odczyt plików tekstowych i utworzenie plików .bin na nowo więc jego plik się podmienia. Ten punkt powinien wyglądać tak:

Cytat:
3. Stwórz skrót do gry i w elemencie docelowym dopisz -direct


Więc kto ma problem musi podmienić plik "Inventory.bin" jak podane wcześniej i poprawić skrót. To rozwiąże sprawę.
_________________
Strona Alchemic!

(http://skull-corp.com.pl/alchemic/)
Zapraszamy!
 
 
     
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 33
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2015-07-31, 18:36   

Dokładnie jak wyżej. Brak edycji postów (tak, pisałem kiedyś do admina -> echo), to samo z downloadem, chciałem by najnowszy mod był dostępny na stronie głównej, niestety, jest tylko na forum podlinkowany do postu. Mój błąd bo nie umieściłem w plikach moda osobnej instrukcji instalacji.

INSTALACJA:
1. Zrób kopię pliku D2Client.dll.
2. Wypakuj folder data i plik D2Client.dll z archiwum RAR do folderu z zainstalowanym Diablo II używając hasła: Krupas i daj zamień.
3. Stwórz skrót do gry i w elemencie docelowym dopisz -direct
4. Odpal grę z tego skrótu.

DEINSTALACJA:
1. Podmień plik D2Client.dll na oryginalny.
2. Skasuj folder data.

Pozdro :wink:
_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
 
     
BATON1985 

Wiek: 32
Dołączył: 05 Gru 2015
Wysłany: 2015-12-05, 17:36   Wieksza skrzynia dla D2 ale bez LoD

Jest jakiś MoD na wieksza skrzynie i najmenika by wymieniac mu ekwipunek dla wersji Clasik bo siedze po forach i z tego co sie naczytałem to jest na to Mod ale do wersji Lord of Destruction
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo