..:: Forum Imperium Diablo ::..
Oficjalne Forum Dyskusyjne Serwisu Imperium Diablo

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Odpowiedz do tematu
Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Krupas
2007-08-04, 17:44
BIG CUBE MOD by KRUPAS
Autor Wiadomość
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 36
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2007-03-26, 20:10   BIG CUBE MOD by KRUPAS

Ukazała się moja wersja modyfikacji z dużym inventarzem i skrytką, dodatkowo wprowadziłem dużą Kostkę Horadrimów (w nowej wersji jeszcze większa, potrzeba było do tego zedytować pare linijek kodu w plikach dll). Mam nadzieję, że wam się przyda.
Zachęcam do ściągania i mam nadzieję, że u każdego będzie działał poprawnie i bez problemów (mod testowany na Win7 x64). Mod działa też z PlugY (opcja przy instalacji). Wymagany LoD v1.13c oraz rozdzielczość gry 800x600.



===
Wyszła nowa wersja moda opatrzona nazwą BCMv1.1, mod poprawnie działa teraz w obu rozdzielczościach 800x600 i 640x480.
BCMv1.1 to RELASE BCMv1.0, której autorem jest eps.

Dzięki za RELASE eps :wink:

===
Nowsza wersja moda oznaczona nazwą BCMv1.2 działa teraz z patchem v1.12a.

===
Wersja moda tylko pod patch 1.13c - BCM v2.0 działa tylko w rozdzielczości 800x600.

===
Mod nie działa na CBN, działa natomiast w SP, TCP/IP i OBN.

Moda uruchamiamy skrótem na pulpicie.

Więcej info w pliku Czytaj BCM v2.0.txt wyświetlonym po zakończeniu instalacji.

Modyfikację można pobrać z działu download serwisu ID tym linkiem.

Pozdro :wink:
_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
Ostatnio zmieniony przez Morfi 2011-04-16, 22:07, w całości zmieniany 15 razy  
 
     
promo 

Dołączył: 01 Maj 2007
Wysłany: 2007-05-01, 11:28   

Witam mam pytanko do tego dodatku czy u was tez po jego zainstalowaniu gdy w grze chcecie cos sprzedac w sklepie to cena jest baardzo niska od 1 do 20monet a przy zakupie taka jak normalnie ( przy takim ustawieniu mozna szybko zbankrutowac :wink: ) a gdy usunalem ten dodatek to wszystko wrucilo do normy z inwentory wlacznie mozna cos z tym zrobic?
 
     
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 36
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2007-05-02, 11:37   

U mnie ceny są w porządku, może połączyłeś mojego moda z jakimś innym...
Co do metody odpalenia moda zapraszam tu, bądź tu. Używajcie czasem szukajki.
_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
 
     
Darth Wader 

Dołączył: 06 Maj 2007
Wysłany: 2007-05-06, 08:59   

Hej umnie coś nie tak z tym modem zainstalowałem Diabo II potam zainstaowałem Diablo II Lord of Destruction. Potem postępowałem zgodnie z instrukcją instalacji moda. Zmieniłam elemęt docelowy tak jak było w instrukcji i zaczołem grać kiedy ustawiłem już moją postać to wyskoczył mi błąd i pisało tak :

Diablo II Error
Assertion Failure
Location : C:\Projects\Diablo2\Source\D2Game\PLAYER\Player.cpp,
Line #660
Expansion : 0



Prosze was o pomoc......Nawet błagam :!: :!: :!:
 
     
Krupas 

WIELKA AWARIA :/


Wiek: 36
Dołączył: 27 Cze 2006
Skąd: Silent Hill
Wysłany: 2007-05-12, 00:01   

A jaką masz ścieżkę do D2??

PS: Co do błagania, przeczytaj mój podpis.
_________________
Nie znam się na D2!!! Ja je tylko moduję!!!
Prosić możecie, ale nie błagajcie!!!
diablo.phx.pl/invisiblemod/
Opisy, tutoriale, pomoce do D2LoD (1.00-1.13)
 
     
klimek212121 

Dołączył: 18 Maj 2007
Skąd: Terespol
Wysłany: 2007-06-05, 13:52   

ja zrobilem zgodnie z instrukcja i nic....jest wieksza skrzynka a le nie moge do niej nic wsadzic i jakos wszystko jest pokaszanione nie widac nic w ekwipunku postaci tzn..broni itd..
 
 
     
Pavlus 
Defender


Wiek: 40
Dołączył: 04 Wrz 2006
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2007-10-01, 13:11   

Hej no świetny modzik tylko czy jest szansa, żeby działał poprawnie na niższej rozdziałce? Jestem osobą słabowidząca więc wole grac na niższej:)
 
 
     
Kynio 

Dołączył: 01 Kwi 2007
Wysłany: 2008-07-02, 10:30   

Mam problem z wpisaniem -direct




Wyskakuje takie coś

Aha - próbowałem z diablo.exe i game.exe. To samo
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2008-07-02, 10:39   

Kynio, Stwórz nowy od diablo II.exe , lub d2loader.exe, skrót, zależy czego używasz, naciśnij na niego prawym przyciskiem myszy, i kliknij na właściwości. Tam w Pasku Skrót, odnajdź: 'Element docelowy', na samym końcu wciśniej spację, i dopisz -direct. Powinno chodzić, bo z tego komunikatu wnioskuję że jeżeli masz błędne współrzędne w Rozpocznij w, to taki się właśnie komunikat pojawia.
 
     
Kynio 

Dołączył: 01 Kwi 2007
Wysłany: 2008-07-02, 10:46   

Problem jest taki, że utworzyłem już skrót (i jednego i drugiego pliku) i naciskałem ppm, i znajdywałem "Element docelowy" i wpisywałem (po spacji) '- direct'. W rozpocznij w mam ustawione D:\Diablo II, ścieżka elementu docelowego:

"D:\Diablo II\Diablo II.exe"

Co gorsza jakiś rok temu (na patchu 1.11) wszystko działało cacy.
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2008-07-02, 11:03   

Kynio, to jeśli Ci skrót nie chce chodzić, to wrzuć pliki z BIG CUBE MOD by KRUPAS do pliku Patch_d2.mpq, i Powinno chodzić, Zobacz także w: Rozpocznij W, czy katalog się zgadza standardowo powinno być C:\Program Files\Diablo II\, w twoim przypadku musisz wpisać tam twój folder Diablo II gdzie zainstalowałeś grę.
 
     
Nakiel 

Dołączył: 04 Lip 2008
Wysłany: 2008-07-04, 19:35   

[quote="Krupas"]
klimek212121 napisał/a:
ja zrobilem zgodnie z instrukcja i nic....jest wieksza skrzynka a le nie moge do niej nic wsadzic i jakos wszystko jest pokaszanione nie widac nic w ekwipunku postaci tzn..broni itd..

Brak pliku inventory.txt.

-----
Mam ten sam problem... Czy moglbys wyjasnic to troche dokladniej, o co chodzi z plikiem inventory.txt ?
 
     
Eps 
JuniorAdmin


Dołączył: 18 Maj 2006
Wysłany: 2008-07-04, 19:51   

Nakiel, Teraz obecnie plik inventory.txt jest bezużyteczny w nowej wersji gdyż Krupas się zabezpieczył i dał inventory.bin, Odpal nową wersję moda z parametrem
-direct, i stwórz nową postać powinno działać bo to sprawdzony sposób przeze mnie.
 
     
Nakiel 

Dołączył: 04 Lip 2008
Wysłany: 2008-07-04, 20:15   

Wszystko juz dziala jak nalezy, wielkie dzieki za szybka pomoc =)
 
     
Piechnix 

Wiek: 30
Dołączył: 05 Lip 2008
Wysłany: 2008-07-05, 17:57   

Mam ten sam problem wyswietla mi grafike ale nie moge wlożyc nieczego w to miejsce...
probówalem już opisanych wyżej sposobów ale za cho... niechce działać.
Jakby ktoś mógł wysłać działający z tym modem inventory.txt byłbym wdzięczny. Z góry thx.
 
     
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Forum należy do serwisu Imperium Diablo